Your story or idea contains data. this data converted in design = Infographic

Infographics zijn visualisaties ontworpen om een specifiek idee of data op een simpele manier uit te leggen. Een infographic bevat vaak prachtige, interessante, herkenbare illustraties en afbeeldingen om de aantrekkingskracht te verhogen en om de aandacht van de ontvanger vast te houden. Je kan van heel veel verschillende data Infographics ontwerpen. Als Infographics ontwerper hebben wij ze gecategoriseerd in 5 groepen:

1. TIMELINE INFOGRAPHIC

Een tijdlijn of tijdbalk is een visuele weergave van een chronologische gebeurtenis. Het kan periodes laten zien of geeft een tijdsaanduiding weer. De eenvoudige weergave zorgt voor een snel inzicht bij de ontvanger. een gevisualiseerd tijdsbestek wordt sneller in het geheugen opgenomen en geeft direct een tijdsgeest weer. Vaak wordt een geschiedenis inzichtelijk gemaakt met beelden. Of er worden juist doelen voor in de toekomst getoond. Tijdlijnen zijn vaak werkdocumenten omdat ze vaak worden uitgebreid met gerealiseerde momenten of toekomstige gebeurtenissen.

2. PROCESS INFOGRAPHIC

Met processen kan veel bedoeld worden. Het kan een uitleg zijn hoe iets werkt, of in zijn werk gaat. Dit is vaak een stappenplan. Het kan een veranderingsproces zijn: Bijvoorbeeld hoe iets groeit of leeft. Maar ook hoe bedrijfsprocessen werken en hoe bepaalde financiële stromingen lopen. Vaak zitten er in processen veel data die vertaald dienen te worden in duidelijke, eenvoudige visuele beelden zodat een leek kan begrijpen hoe het werkt.

3. LOCATION INFOGRAPHIC

In een location infographic wordt er in 1 overzicht locaties en posities op een kaart of map inzichtelijk gemaakt. de visualisaties zijn vaak grafische weergave van posities of gebeurtenissen die op een bepaalde plaats zijn gebeurt. Zoomen op een bepaalde plek of iets uitlichten geeft een interessante weergave en kan zeer verduidelijkend werken.

4. RESEARCH INFOGRAPHIC

Onderzoeken zijn ideaal om vertaald te worden in visuele beelden. Het bevat over het algemeen veel data en onderzoeken zijn ervoor bedoeld om de ontvanger iets duidelijk te maken. Het menselijk brein begrijpt visuele aanwijzingen binnen 250 milliseconden. Dat is vele malen sneller dan wanneer deze onderzoeken volledig bestaan uit teksten, cijfers en data.

5. ACTIVITIES INFOGRAPHIC

Activiteiten zijn een breed begrip. Als je een bedrijf hebt met diverse uiteenlopende werkzaamheden kan het handig zijn om een een overzicht hiervan te visualiseren. Zo kan de potentiële klant zien dat ze voor meer dan 1 ding bij u terecht kunnen en mist u geen kansen meer. Ook analyses zoals SWOT en dergelijke zijn een dankbare bron voor het ontwerpen van uitleggende infographics.

Branding: visuele stijl doortrekken in alle communicatiemiddelen

De kracht van visuele communicatie wordt vaak onderschat. alles wat je ziet, alles wat er voor zorgt dat je een merk of naam van een bedrijf onthoud komt voort uit het continu doortrekken van de visuele stijl in alle communicatiemiddelen. Van oorsprong is een visuele identiteit bedoeld om vertrouwen te wekken. Dit heeft veel te maken met een onderbewustzijn. Zodra de visuele elementen in je geheugen zijn gegrift kan er bij wijze van spreken alleen al een kleur of een letterbeeld ervoor zorgen dat je weet over welke merk, product of bedrijf het gaat. Zie je een groene letter “e” een klein beetje gekanteld? Dan zie je vaak al direct het beeld van een heerlijk biertje van het merk Heineken. De kleurcombinatie geel blauw? Dan is er direct een beeld van een NS trein. Dit alles is gebrand in je geheugen. Vandaar: Branding. CM ontwerp heeft de visuele stijlkenmerken doorgetrokken in bijvoorbeeld de projecten voor Ploeger en Livingstone.

 

Hoe? Expertises & Skills

 

CERTIFIED DESIGNER VISUALLY

Als Certified Designer van Visually ontwerp CM ontwerp voor een diversiteit aan opdrachtgevers wereldwijd Infographics. De opdrachtgevers worden gekozen aan de hand van de portfolio. Hierdoor ontwikkeld CM ontwerp vooral Infographics voor bedrijven en instellingen in de sector zorg & welzijn, de agrarische sector en de financiële sector.

WORDPRESS WEBSITES

Websites worden over het algemeen in een eigen beheersysteem ontwikkeld. CM ontwerp ontwerpt en beheert echter ook websites via WordPress. De websites worden dan in het open source programma ontwikkeld en gepubliceerd. Deze methode is vaak gebaseerd op bestaande templates met invulling van de eigen stijlkenmerken.

MAILCHIMP NIEUWSBRIEF GENERATOR

Voor online marketing is CM ontwerp expert in het opzetten van een nieuwsbriefmodule. Via MailChimp wordt voor de klant één of meerdere templates ontwikkelt die zij zelf kunnen bewerken tot een volwaardige online nieuwsbrief. Via het geavanceerde software programma kunnen de statistieken eenvoudig worden bijgehouden zodat de klant inzicht krijgt in de bewegingen van de ontvanger van de nieuwsbrief. Gebruikersgemak is één van de belangrijkste pijlers voor het ontwikkelen van de nieuwsbrief via MailChimp.

ADOBE PROGRAMMA’S

CM ontwerp maakt gebruik van het Adobe Creative Suit software programma. Hierbinnen maken wij vooral gebruik van de programma’s zoals Illustrator, Photoshop, Indesign en Dreamweaver. Met deze programma’s worden de meeste creaties gerealiseerd.

SKETCHUP VOOR RUIMTELIJKE ONTWERPEN

Of het nu gaat om het interieur van uw bedrijf, een productpresentatie of een stand-ontwerp, CM ontwerp is expert met het programma SketchUp van Google. Met deze software worden er in een handomdraai ruimtelijke ontwerpen gemaakt waardoor je inzicht krijgt in hoe bepaalde ruimtelijke ontwerpen zich verhouden. Visuals kunnen in de ruimte worden gepresenteerd en u krijgt direct een beeld hoe de ruimte of het standplan er in werkelijkheid uit komt te zien.