•  
  CM ontwerp is een ontwerpstudio die zich richt op het ontwikkelen van het effectieve visuele verhaal van uw bedrijf of activiteit.
  Dit doet CM ontwerp door middel van Infographics.

   
   
  Infographics
  Op een visuele, snelle, heldere en pakkende manier uw boodschap vertellen is in de tijd van vluchtige media geen overbodigheid.
   
   
  3 soorten infographics:
   
  1.    Statische infographic
  De statische infographic is een graphic die als 1 plaatje fungeert. Hierin worden diverse data uiteengezet en in één
  oogopslag wordt alle data gepresenteerd. De statische infographic kan worden gepubliceerd in zowel print media als
  op een website (bijvoobeeld als apart pagina of in een blog e.d.).
   
  2.    Motion infographic
  In een motion infographic wordt de data omgezet als een film/animatie die van begin tot einde uitlegt waar de data over gaat zodat je aan het einde van het filmpje de gehele informatie tot je hebt genomen. Deze animaties zijn vaak uitleggend en hiervoor hoeft de ontvanger alleen maar naar de animatie te kijken en luisteren om de data tot zich te nemen.
   
  3.    Interactieve infographics
  Bij een interactieve infographic wordt verwacht dat de ontvanger zelf actief gaat klikken om bij de juiste informatie (laag) te komen. Dit maakt van de ontvanger van de infographic een actieve bezoeker. Het is belangrijk dat de interactie niet leidt tot dwalen in de informatie. De bezoeker moet duidelijk weten waar hij naar kijkt en waar hij naartoe ‘navigeert’ én hij moet instinctief weten hoe hij terug komt bij de basis.